Meggyes-csokis muffin
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 20 dkg meggybefőtt
- 26 dkg liszt
- 3 teáskanálnyi sütőpor
- 5 evőkanál csokoládé, apróra darabolva
- 2 tojás
- 12 dkg cukor
- 12.5 dkg vaj
- 2.2 dl kefír
díszítéshez
- 6 evőkanál meggylé
- 2 dl tejszín
- cukor
- 12 szem meggy
- csokoládés tortadara
Elkészítés
A vajat kivesszük a hűtőből a sütés előtt 1 órával, hogy megpuhuljon. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A meggybefőttet alaposan lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóval és a csokis tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a puha vajat és a kefírt. A tojásos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott meggyeket. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük. A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából, és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek. Mindegyik muffint átitatjuk 1-2 teáskanál meggylével. Felverjük a tejszínt a cukorral. A muffinok tetjére teszünk 2 evőkanál habot, majd a tetejére nyomunk egy szem meggyet, és megszórjuk tortadarával.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.